Барселонагейт“ няма и никога не е съществувал. Бойко Борисов не е

...
Барселонагейт“ няма и никога не е съществувал. Бойко Борисов не е
Коментари Харесай

Менко Менков: На Борисов бяха задавани въпроси за интервюта пред модни списания преди 15 години

„ Барселонагейт “  няма и в никакъв случай не е съществувал. Бойко Борисов не е имал касателство по този случай. През 2022 година има публично изговаряне на испанската прокуратура, че няма осъществено закононарушение от никого, а Бойко Борисов не е бил разследвано лице по този случай “.

Това сподели в студиото на „ Тази заран “ Менко Менков, юрист на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него същите въпроси към този момент са били задавани при разпит преди години.

Той е бил питан дали е оказвал напън на членове на Висш съдебен съвет да желаят отстраняването на основния прокурор

„ Съобщението на прокуратурата ме изненада. Въпросите, които прокурорите от Върховната касационна прокуратура задаваха, са във връзка със сигнала на Иван Гешев, че някой е оказвал напън върху него да подаде оставка като основен прокурор и писмото, което той самичък разгласява “, посочи Менков.

Ескалация по оста прокуратура-политици

Адвокатът добави, че Иван Гешев не е загатнал, че Бойко Борисов е направил това.

„ Не би следвало да се приканва никого. Аз запитвам за какво единствено господин Борисов е свикан ? Да поискаш оставката на някого не е съставомерно действие. Конституцията на България прокламира независимост на словото – всеки може да изиска оставката на някого “, изясни той.

Към сегашния миг надзорът се реализира от Софийската градска прокуратура, прецизираха от държавното обвиняване

„ Определено има следствия, които се държат на трупчета. Едно от тях е „ Барселонагейт “. Данъчните органи на Испания са се произнесли, че по тези покупко-продажби за парцелите, за които Бойко Борисов няма касателство, няма нарушаване. Има разпореждане на прокуратурата в Испания за преустановяване на следствието. Аз не знам какво се проверява, тъй като въпросите, които бяха задавани на Бойко Борисов , нямат отношение към закононарушение, а какви изявленията е давал преди 15 години пред фешън списания – това се несериозни работи “, акцентира адв. Менков.

Според него „ нулева е вероятността “ Борисов да получи обвиняване по проблема.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР